Shqiptarë theren me thika për shkak të mosmarrëveshjes familjare, të plagosur burri dhe vëllai..!

author
3 minutes, 18 seconds Read

Zvicër: Shqiptarë theren me thika për shkak të mosmarrëveshjes familjare, të plagosur burri dhe vëllai..!
Dy të akuzuarit janë xhaxhai dhe kushëriri i një gruaje nga Winterthuri në Zvicër, e cila pësoi dhunë masive në familje nga burri i saj. Xhaxhai është një llamarinëpunuesi 46-vjeçar kosovar nga Regensdorfi, kushëriri është një bashkatdhetar 37-vjeçar dhe roje sigurie nga Hamburgu. Sipas prokurorisë, dy burrat donin të kishin një bisedë me burrin e dhunshëm në Winterthur, për këtë arsye kushëriri udhëtoi nga Hamburgu në Zvicër në mars të 2020-ës.

Më 9 mars 2020, pak para mesnatës, dy të akuzuarit dhe bashkëshorti, të shoqëruar nga tre vëllezërit e tij, u takuan para një shisha bari në Winterthur. Pas një debati të shkurtër verbal, daja dhe kushëriri kanë nxjerrë thikat që kishin sjellë me vete. Ata goditën me thikë burrin dhe njërin nga vëllezërit e tij dhe i plagosën rëndë në shpinë dhe në stomak.

Gjykata e Qarkut Winterthur i dënoi dy të akuzuarit në shtator 2022 me 13 vjet burg për kushëririn dhe 14.5 vjet për xhaxhain për tentativë për vrasje me dashje. Ata gjithashtu u dëbuan nga vendi për njëmbëdhjetë vjet. Ata e apeluan këtë në gjykatën më të lartë zvicerane.

„Ishte vetëmbrojtje, unë luftova për jetën time atë mbrëmje“, tha xhaxhai në gjyq të martën. Ai ka nxjerrë thikën pasi janë sulmuar nga katër vëllezërit: “Nuk kishim mundësi, isha i frikësuar dhe më kapi paniku”. Ndonëse i dinte problemet familjare, burrin e kishte parë vetëm një herë. „Ishte një rastësi që ne takuam katër vëllezërit përpara shisha barit në Winterthur“, tha ai. Ata sapo ishin gati të largoheshin kur vëllezërit u shfaqën papritur dhe në rrugë shpërtheu një debat i përgjakshëm.

Kushëriri theksoi gjithashtu se ata kishin udhëtuar spontanisht për në Winterthur për të takuar një të njohur në shisha bar. Kur gjyqtari e pyeti se pse e pyeti banakieren për burrin e tij dhe i kërkoi të përshëndetej, ai thjesht u përgjigj: „Kjo nuk është e vërtetë“. Të dy burrat kanë thënë se kanë mbajtur gjithmonë thikë me vete: “Kështu bëjnë në Kosovë”. Pas krimit, ata ikën me veturë në Gjermani dhe po atë natë u arrestuan nga policia në Heilbronn.

Për prokurorin publik nuk ishte një takim i rastësishëm, të dy grupet tashmë kishin qenë në kontakt të ngushtë paraprakisht, transmeton portali Shtegu. “Të akuzuarit i kanë marrë qëllimisht thikat me vete”, tha prokurori. Ai kërkoi konfirmimin e vendimeve të gjykatës më të ulët.

Në të kundërt, avokati mbrojtës i 46-vjeçarit kërkoi shpalljen e pafajësisë për akuzën e tentativës së shumëfishtë të vrasjes me dashje. Klienti i tij ka vepruar në vetëmbrojtje: “Burri ka potencial të madh për dhunë. Ai ishte kampioni europian i boksit tajlandez dhe kishte një dënim të mëparshëm për dhunë në familje dhe diskriminim racor”.

Klienti i tij do të dënohet me gjashtë vjet e gjysmë burg dhe pesë vjet dëbim nga vendi për tentativë për lëndim të rëndë trupor. Avokati i kushëririt kërkoi lirimin e plotë dhe lirimin e menjëhershëm të 37-vjeçarit. Në vetëmbrojtje ka goditur vetëm me thikë në kofshë bashkëshortin.

Gjykata më e lartë nuk ka marrë ende një vendim, por dëshiron të intervistojë gjashtë dëshmitarë dhe informatorë dhe të konsultohet me raportin e mjekut. Këtë e ka kërkuar njëri prej dy mbrojtësve.

/shtegu

Advertisement

Similar Posts