Deputetja e AAK-së feston ditëlindjen, Konjufca ia bën urimin e veçantë në Kuvend

author
1 minute, 20 seconds Read

​Kuvendi propozon Jeton Bytyqin si gjyqtar në Kushtetuese

Kuvendi i Kosovës e ka propozuar për kandidat për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese, Jeton Bytyqin. Ky i fundit ka marrë 69 vota nga deputetët, i cili më pas duhet të emërohet nga presidentja, Vjosa Osmani.

Kryetari i Komisionit për Legjislacion, Adnan Rrustemi tha se për këtë pozitë kanë aplikuar katër kandidatë. Ai tha se dy kandidatët e propozuar nga komisioni i posaçëm janë Jeton Bytyqi e Selman Ymeri.

Rrustemi: Për një pozitë për gjyqtarin e Gjykatës Kushtetuese kanë aplikuar katër kandidatë

“Nga data e publikimit të konkursit 6 deri më 25 tetor, për një pozitë për gjyqtarin në Gjykatën Kushtetuese kanë aplikuar katër kandidatë, si në vijim: Selman Ymeri, Ramadan Gashi, Jeton Bytyqi dhe Çlirim Hajdini. Në bazë të kushteve dhe kritereve të përcaktuara me kushtetutë dhe ligj të katër kandidatët i plotësuan kushtet për tu përzgjedhur gjyqtarë në Gjykatën Kushtetuese. Komisioni në lidhje me vlerësimin e kandiatëve për gjyqtarë në Gjykatën Kushtetuese vendosi që të bëhet vlerësimi përmes intervistimit me gojë”, tha Rrustemi.

Pas votimit të fshehtë të deputetëve, deputetja e AAK-së, Albana Bytyqi tha se Jeton Bytyqi ka marrë 69 vota.

Bytyqi: Jeton Bytyqi ka fituar 69 vota

“Në votim kanë marrë pjesë 96 deputetë, të pavlefshme janë tetë fletëvotime, ndërsa votat e fituara për kandidatët e propozuar janë: Jeton Bytyqi ka fituar 69 vota, ndërsa Selman Ymeri ka fituar 19 vota”, ka njoftuar ajo.

Similar Posts