Shokuese: Prej sot, nipi i kriminelit Sllobodan Millosheviq zë vend në parlamentin serb, Ky eshte emri

author
2 minutes, 6 seconds Read

uvendi i Serbisë sot do të mbajë seancë konstituive dhe pika e parë e rendit të ditës është konfirmimi i mandatit të përfaqësuesve të rinj. Mbledhja e re e parlamentit do të konstituohet me konfirmimin e të paktën dy të tretave të mandateve përfaqësuese.

Në përputhje me rregulloren, seancën konstituive do ta kryesojë përfaqësuesi më i vjetër Stojan Radenoviq, ndërsa në punën e tij do ta ndihmojë një, më i riu, përfaqësues nga katër listat zgjedhore që kanë marrë numrin më të madh të mandateve. Në mesin e atyre përfaqësuesve më të rinj është Marko Millosheviq, nipi i kriminelit të luftës Sllobodan Millosheviq.

Në zgjedhjet parlamentare, nipi i Millosheviqit zuri vendin e tretë në listën zgjedhore “Ivica Daçiq – kryeministër i Serbisë”. Ishte një koalicion i Partisë Socialiste të Serbisë (SPS), Serbisë së Bashkuar (JS) dhe të Gjelbërve të Serbisë (ZS), i cili mbështeti ministrin e Jashtëm serb Ivica Daçiq.


Koalicioni i lartpërmendur përfundoi i treti në zgjedhje, duke fituar 18 mandate. Daçiq tha menjëherë natën e zgjedhjeve se nuk ishte i kënaqur me rezultatin e partisë së tij. Ai vuri në dukje se pas atyre rezultateve zgjedhore, duhet kërkuar një drejtues i ri i SPS-së.

Në korrik të vitit të kaluar, në seancën ceremoniale të Bordit Kryesor të SPS-së, Daçiqi njoftoi se do të propozojë që në atë bord të përfshihet edhe nipi i Millosheviqit.

“Më vjen mirë që jam në praninë e miqve të dashur, shokëve të partisë”, tha në atë kohë Marko Millosheviq.

“Për mua kjo ide është e përjetshme dhe më vjen mirë që ekziston në këtë lloj vazhdimësie dhe do të ekzistojë, do të ekzistojë akoma”, shtoi ai.


Ai përmendi se do të dëshironte të kontribuonte për shtetin me shkencën juridike sepse e drejta është “dashuria e tij e madhe”.

“Unë jam gjithashtu shumë i interesuar për të ushtruar drejtësi. Kështu që do të doja të shfrytëzoja rastin për të ndarë diçka. Ligji është dashuria ime e madhe, veçanërisht e drejta ndërkombëtare publike. Duke pasur parasysh këtë, ka probleme me të cilat përballemi si shoqëri dhe si vend dhe shpresoj se do të ketë një mundësi për të gjetur zgjidhjen më të mirë të mundshme”, theksoi ai.

Similar Posts