Nusja 40-vjeçare lë një karrige bosh për djalin që i kishte vdekur, por kur sheh kush ulet aty shperthen në lotët

author
3 minutes, 57 seconds Read

Becky Turney është një grua 40 vjeçe me origjinë nga Alaska që ka jetuar makthin më të keq për çdo prind, pasi djali i saj Triston ka vd.e k.ur në moshën 19-vjeçare. Sidoqoftë, përkundër dhi mb jes, Becky nuk kishte zgjidhje tjetër përveçse të vazhdonte përpara.Dy vjet pas vd.ekj.es t ra.gji.ke të djalit të saj, ajo vendosi të martohej me burrin e ëndrrave të saj, Kelly Turney. Natyrisht, në këtë ditë shumë të veçantë Becky mendonte për Triston-in në çdo kohë dhe la një karrige boshe vetëm për të, me mesazhin e mëposhtëm:

“Në ditën e dasmës sate do të jem në qi ell, çfarë mund të bëj?
Unë do të vij në tokë që ta kaloj këtë ditë me ju, ndaj më ruani një vend, një karrige boshe. Ju nuk mund të më shihni, por unë do të jem atje! ”Por sur.priza që kishte bërë Kelly, dhëndëri, me siguri do ta linte pa fjalë. Pak minuta para ceremonisë, Kelly-t iu paraqit një djalosh i quajtur Jacob Kilby, ishte 21 vjeç dhe kishte fluturuar nga San Diego vetëm për ta njohur.

Kur Becky e pa, ajo menjëherë ia pl a.si lo.tëve, sepse ajo tashmë e dinte se kush ishte ai.Dy vjet më parë, kur djali i saj vd.iq, Becky i dhuroi organet e tij. Ky gjest i vetëm siguroi që 5 persona të shpëtonin. Një nga këta njerëz ishte Jakobi, i cili në tetor 2015 mori zemrën e Tristonit. Për muaj, dhëndri i Becky-t ishte përpjekur të organizonte takimin, ai donte një pjesë të djalit të saj në ditën më të rëndësishme të jetës së Becky-t: Zemrën e tij.

Momenti i takimit ishte i papërshkrueshëm. Becky kishte mund ësinë për të dëgjuar zemrën e djalit të saj të rrahë përsëri përmes një stetoskopi. Edhe pse ai nuk mund të ishte i pra nishëm, zemra e tij po rrihte aty afër saj. Ishte një moment i mrekullueshëm.

“Bërtita si një fëmijë. Ishte e pabe sueshme. Askush kurrë nuk kishte qenë në gjendje të më befasonte në këtë mënyrë”, thotë Becky me entuziazëm.

Jakobi lindi me sindromin hipoplastik të zemrës dhe iu nënshtrua 3 ndërhyrjeve para transplantit të tij të parë në vetëm dy vjet. Megjithatë, në vitin 2015, zemra e tij filloi të përke qësohet dhe shumë shpeji pas kësaj pësoi një a tak në zemër.

Për këtë arsye Jacob hyri në listën e pritjes dhe në të njëjtin vit ai transplantoi me sukses zemrën e Tristonit.
Për Beckyn që të dijë se djali i saj mundi të shp ëtojë jetën e djalit dhe katër njerëzve të tjerë është e mrekullueshme.

“Ne të gjithë lëmë shenjën tonë në botë, por duke parë se si Tristoni ishte në gjendje të ndryshonte jetën e Jakobit është e pabesueshme. Kjo më bën të ndihem jashtëzakonisht krenare”, thotë gruaja. Kelly shpreson se me këtë dhuratë për gruan e tij Becky, ajo mund të bëjë shumë njerëz të vetëdijshëm për dhurimin e o rganeve.

“Ky është veprimi më altruist që mund të bëhet. Përveç kësaj, ne duhet të inkurajojmë anëtarët e familjes së donatorëve dhe ata që marrin organe për t’u njohur me njëri-tjetrin, sepse mund t’i ndihmojë ata të ndjehen më mirë “, thotë Kelly. Sipas Becky: “Lidhja që krijohet midis familjeve të dhuruesit dhe marrësit zgjat përjetë”.

Nuk është çudi që gjatë martesës së Kelly-t dhe Becky-t askush nuk arriti të mbajë lotët pas takimit emocionues. Humbja e një fëmije është një g o.ditje e tm e .rrshme ndaj ndonjë prindi, por falë bashkëshortit të saj, Becky mund ta kishte pranë djalin në ditën më të rëndësishme të jetës së saj.

Natyrisht, Jakobi nuk u mendua dy herë kur iu kërkua të merrte pjesë në ceremoni. Kjo familje i dha atij një jetë të re! Një histori e tri.shtë, por me një fund të lumtur që tregon se në këtë botë ka ende shumë zemra të mira, në çdo kuptim. Çfarë mendoni për dhuratën e Kelly-t për gruan e tij? Jepni një koment dhe mos harroni të ndani këtë histori em ocionuese me miqtë.

Similar Posts