Cameron në përmbledhjen e punës së tij 113 ditëshe përmend edhe Kosovën

author
1 minute, 35 seconds Read

Cameron në përmbledhjen e punës së tij 113 ditëshe përmend edhe Kosovën
Ish-kryeministri britanik, David Cameron, i kthyer në zyre për të shërbyer si ministër i Punëve të Jashtme ka shënuar 113 ditë pune, të cilin vetë ai e ka përmbledhur në një video të publikuar në X.

Në këtë periudhë ku i ra të merret me konfliktet në Ukrainë e Gaza, Cameron vendosi në agjendën e tij edhe Kosovën, të cilën e vizitoi me të nisur viti.“Ne po investojmë në vendet ku nevojitet stabiliteti, siç është Kosova”, tha Cameron në videon e tij.100 ditëshi i punës së Cameron u analizua edhe në një shkrim të The Guardian.

“Me Partinë Konservatore që mbetet 20 pikë prapa në sondazhe, duke duruar humbjet dërrmuese të zgjedhjeve dhe polemikat javore, është një kohë e vështirë të jesh ministër i qeverisë”, shkruan gazeta britanike.

Një figurë që duket se rrëshqet pa mundim mbi baltë është David Cameron, i cili u rikthye papritur në vijën e frontit politik në nëntor si sekretar i jashtëm. Ai shënoi 100 ditë në detyrë javën e kaluar dhe nga të gjitha llogaritë e ka dashur çdo minutë të tij.

Zyra e Jashtme duket se e do atë përsëri. Pavarësisht bagazhit të tij të konsiderueshëm politik, pikëpamja mbizotëruese në departament është se të kesh Cameron në krye ka qenë një inkurajim në një situatë të vështirë për diplomacinë e Mbretërisë së Bashkuar, thanë disa brenda zyrës. Zyrtarët me sa duket janë të impresionuar me energjinë dhe etikën e tij të punës. Diplomatët thonë se ai është një ndërmjetës natyror që di të ndërveprojë me personalitete të huaja dhe të injektojë humor në momentet e duhura, thotë Guardian.

Similar Posts