Uncategorized

Të shtëna me armë, raportohet për dhunë në Afganistan

Në Kabul të Afganistanit janë dëgjuar të shtëna me armë derisa militantët talibanë dhunshëm kanë ndalur një protestë në Afganistanin lindor. Incidentet raportohen derisa fuqitë e huaja po vëzhgojnë çdo veprim të talibanëve për të kuptuar nëse janë duke përmbushur premtimet dhe kanë lënë prapa praktikat e shkeljes brutale të të drejtave të njeriut.

Qindra njerëz u larguan nga vendi i shkatërruar nga lufta më 18 gusht ndërsa trupat amerikane dhe britanike mbikëqyrnin një evakuim masiv të njerëzve.

Shumë prej këtyre personave kanë punuar me forcat e huaja të udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara gjatë dy dekadave të luftës.

Pamjet e videove të publikuara shfaqen disa militantë në kryeqytet duke fshikulluar njerëzit që po përpiqeshin të arrinin në aeroport, ndërsa u dëgjuan edhe të shtëna me armë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *